Bloggen

Een blog is de ultieme manier om te communiceren met je fans en om je fans met jou te laten communiceren. Met Blogspot, Wordpress of zelfs Tumblr kun je makkelijk een gratis blog beginnen. Zorg dat je blog in look en feel overeenkomt met je website en je andere uitingen. Je blog is ideaal voor het bijhouden van een tourdagboek of achter-de-schermen-verhalen.

Zorg dat je je blog regelmatig update met tekst, foto’s en natuurlijk nieuwe muziek. Wanneer mensen op blogposts reageren, negeer ze dan niet, maar ga met ze in gesprek. Krijg je negatief commentaar, ga dan zeker de discussie aan. Behandel ook je criticasters altijd met respect. Verwijder zo’n bericht niet. Probeer op een respectvolle manier in gesprek te blijven, tot degene tevreden is. Maar soms moet je ook accepteren dat iemand nooit tevreden zal zijn. Die laat je lekker gaan. Posts met grof of beledigend taalgebruik kun je natuurlijk wel verwijderen.

Veel artiesten kiezen er overigens voor om het blog onderdeel te maken van hun website. Dan kun je de blogs gebruiken als nieuwspagina van je site.