Netwerken doe je zo!

Leer nieuwe mensen kennen, laat je demo horen of vraag om feedback. Wij snappen ook wel dat zomaar op iemand afstappen best moeilijk is. Bij deze hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. 

1. Activeer je bestaande netwerk
Begin makkelijk: begin bij de mensen die je al kent. Wellicht kunnen zij je voorstellen aan nieuwe contacten. Elk netwerk is een goed netwerk, dus investeer ook tijd in je bestaande contacten. 

2. Zorg dat je iets kunt uitdelen 
Meer dan wat visitekaartjes en demo’s heb je hiervoor niet nodig.

3. Knoop dat gesprek gewoon aan

Bekijk wie je wil aanspreken en spreek hem of haar gewoon aan. De aanwezige professionals zijn er voor jou: om je van advies te voorzien en om naar je demo te luisteren.  

4. Wees wie je bent

Het is heel normaal dat je zenuwachtig bent als net Die Ene Belangrijke Professional gaat aanspreken. Maar houd in je achterhoofd dat je het leukst bent als je jezelf blijft. 

5. Wees waar je bent

Leuk gesprek maar eh… wie ben je ook al weer? Zorg dat je daar bent waar je bent en wees oprecht geïnteresseerd in je gesprekspartner.

6. Eerst luisteren…

Begin niet meteen te vertellen wie jij bent en wat je doet. Vraag ook wat aan je gesprekspartner. Wie luistert laat een prettige indruk achter.

7. “Ask not what your country can do for you…”

Bedenk hoe jullie iets voor elkaar kunnen betekenen en beperk je niet alleen tot wat de ander voor jou kan doen.

8. Doe een follow-up

Na je eerst gesprek begint het pas echt. Word vriendjes op Facebook, link op Linkedin of bel om een kop koffie te gaan drinken.

9. Blijf netwerken!

Relaties opbouwen, ook als het niet direct iets oplevert, is van groot belang. Je hoeft niet direct iets aan elkaar te verkopen om elkaar verder te kunnen helpen!

10. Netwerken kun je altijd en overal doen
Je hoeft niet speciaal naar de Muzikantendag te gaan om te netwerken; je kunt het altijd en overal doen. Maar wij hebben bier, dat netwerkt een stuk prettiger wink