De eerste namen zijn bekend!

Op zaterdag 18 mei vindt de Muzikantendag plaats in de Melkweg in Amsterdam. De eerste sprekers, panels en flitscolleges zijn bekend!

Panels en flitscolleges
In de Melkweg vinden er panels, clinics en flitscolleges plaats. Zo is er in samenwerking met de Slagwerkkrant een clinic van drummer Tim van Delft (De Staat). Presenteert BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) het componistenpanel met o.a. Jantine HeijRita Zipora en The Flexican. Verder zijn er panels over succes op social media, doorbreken in 2020 en verschillende muziekrechten. 

Ook zijn er weer flitscolleges op de Muzikantendag. In deze TEDx-achtige korte colleges spreekt onder andere Jochem Winterwerp over DIY promotie, vertelt Bodine Hordijk (NPO 3FM) meer over een muzieksamensteller en heeft Angelo Bromet (Melkweg, NoLIMIT) het over de ontwikkeling van hiphop.

Nieuw dit jaar is het programma in het Cinecenter, tegenover de Melkweg. Hier vinden diverse workshops plaats waar we meer in gaan op artistiek inhoudelijke onderwerpen. Zo is er in samenwerking met Abbey Road Institute een workshop mixen en masteren, leer je meer over tekst en compositie en zijn er studio demonstraties van o.a. Perquisite en Basil Kühne.

Neem je demo mee en laat deze beoordelen
Natuurlijk hebben we dit jaar ook weer het befaamde Demospreekuur! Meer dan 75 muziekprofessionals zitten klaar om jou te ontdekken in meer dan 800 luisterbeurten. Zo zijn er vertegenwoordigers van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, BMG Talpa Music, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna.

Dit is nog maar het begin, dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief en zet jezelf alvast op aanwezig via het Facebookevenement en blijf op de hoogte!

Dit jaar valt de Muzikantendag samen met de finales van de Grote Prijs van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de locaties en tijden van de finales. 

Op een rijtje
Muzikantendag 2019
Zaterdag 18 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.