Cinecenter Zaal 4 (Grolsch Zaal)

Workshop: Tekst & Compositie

Nick Ribbens & Emy Perez (ARI) vertellen je meer over tekst en compositie. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Abbey Road Institute. 

Nick Ribbens
Nick Ribbens is een songwriter, producer en mix-engineer. Hij begon zijn muziekcarrière op een vrij jonge leeftijd als drummer en speelde met verschillende bands en artiesten. Uiteindelijk ging Nick zich full-time richting op het schrijven, produceren en mixen van projecten voor Sony, Universal en Cloud9 onder de naam Giraff. Recente projecten waar hij bij betrokken was, zijn Top40-hits met BLØF, Ed Struijlaart en Rondé. In zijn workflow geeft Nick de voorkeur aan het combineren van zowel digitale als analoge apparatuur, en heeft een speciale interesse voor old skool (speelgoed) toetsenborden uit de jaren 80. Naast het opgesloten zitten in studio's, heeft Nick ook multi-city tours als DJ door heel China op zijn naam staan.

Emy Perez
Emy Perez, origineel afkomstig uit Venezuela, heeft al een befaamde carrière in de muziekindustrie. Begonnen als een wonderkind, ondersteunde ze ondermeer supersterren als Shakira, Eros Ramazotti en Earth, Wind and Fire. Van optreden was het een snelle sprong naar het schrijven van songs met producers Steve Morales (Enrique Iglesias, Ricky Martin, Celine Dion) en Grammy winnaar Keith Morrison. Na stints in de VS en het VK, kwam Emy in Nederland terecht waar ze het nationale conservatorium heeft gevolgd. Momenteel is Emy een van de meest productieve en getalenteerde schrijvers wereldwijd voor gerenommeerde acts in de urban-, dance- en popscène.